Možná jste si ji už povšimli, že někteří uživatelé (včetně mě) mají místo klasického profilu, který znáte profil trochu jiný vyznačující se velkou fotkou v záhlaví. Něco jako tady na blogu. Ano, Timeline šla zapnout již dříve, ale museli jste si to v nastavení přepnout sami. Od příštího týdne se však změní Facebook všem. A věřte, že je to změna hodně radikální. Nový Facebook vypadá spíš, jako portál, jelikož používá dva sloupce u hlavního obsahu, místo předchozího jednoho. 

 

Důvod, proč se tomu však říká Timeline je, že je to OPRAVDU cesta časem na zpět. A skutečně je to váš virtuální profil, který začíná vaším narozením. Klidně si tam můžete dát i svou fotku. Stejně jako na jakékoliv místo vaší historie. Jen je musíte přiřadit k nějaké události. Je tedy otázka, co vše se vám chce sdílet. Další překvapení, asi čeká hodně lidí, až zjistí, pokud nemají správně nastavenou bezpečnost, že mnoho věcí z minulosti se dostane do vaší Timeline. Nebo-li, pokud jste cokoliv napsali v minulosti na Facebook a není tam omezená viditelnost, bude to  vidět. Jelikož v Timeline jsou přístupné roky a měsíce zpětně. Máte tak kompletní historii toho, co jste třeba v roce 2008 dělali. Což má své výhody i nevýhody. Zejména pokud máte nastaveno, že váš profil je veřejně přístupný.